Méhviasz gyertya

Most, hogy eltelt a karácsony, elkészültek az ajándékok, és a sütiket is mind megettük, ismét van időnk foglalkozni a bloggal.
Ezentúl minden nap közzéteszünk egy új, egyszerűen elkészíthető ötletet. Igyekszünk minden lehetséges kézműves területen a kedvetekre tenni.

Mára egy nagyon egyszerű, viszont annál kedvesebb, és melegséget árasztó ötletet hoztam nektek, ez nem más, mint a méhviaszból készített gyertya.

Tulajdonképpen azért választottam ezt az ötletet, mert karácsony elteltével sokszor támad az az érzésem, hogy az ünnepek után már nem annyira ég az emberek szívében a szeretet lángja, ahogy ezt már előttünk szépen dalba is öntötték.
Mindemellett a komor és hideg estéken még mindig nagyon jól esik a gyertya fényébe nézni, melynek melege egész lényünket átjárja.

Kisiskolás koromban gyakran készítettünk ajándékba méhviasz gyertyát. Ehhez nem kell más, mint ízlés szerinti hosszúságú és szélességű méhviasz, illetve kanóc.
A kanócot helyezzük a méhviasz egyik szélére, ezután jó szorosan tekerjük fel, és már el is készült!
Variálni is lehet, nem feltétlenül kell tömb, vagy egyenes, hosszú gyertyát készíteni, mert a méhviasz rendkívül könnyen formára vágható, így akár kúp alakú gyertyát is készíthetünk.

Végül arról se feledkezzünk meg, hogy ezt akár gyerekekkel is elkészíthetjük, akik biztosan nagyon fogják élvezni a gyertyakészítést, és alig várják majd, hogy meggyújtsuk a gyertyát.

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s