Só- liszt gyurma gyertyatartó

A mai bejegyzés kapcsolódik a tegnapihoz, mivel ma elkészíthetitek a méhviasz gyertyához illő, só- liszt gyurma gyertyatartót.

Ha valamit elkezdesz, fejezd is be hallottam sokszor gyerekkoromban. Ez nagy igazság. Nincs is jobb érzés, mint amikor készítek egy dolgot, és mellé még tudok csinálni valamit, ami egyrészt nagyon jól kiegészíti, másrészt teljesen természetes is.
Ezért jutott eszembe, hogy a méhviasz gyertya tökéletes társa a só- liszt gyurmából készülő gyertyatartó lehetne.

Ezt is nyugodtan készíthetjük gyerekekkel, élvezni fogja minden korosztály. A legkisebbek is biztosan szívesen nyomják kezüket, talpukat egy kis gyurmába, mely kiégetve örök emlék maradhat.
Az ilyen ötleteket nem csak ezért, hanem takarékosságuk miatt is szeretem. A só- liszt gyurmához nem kell más, csak liszt, só és langyos víz.

A pontos mennyiségek: 3 csésze liszt, 2 csésze só, 1 csésze langyos víz.
Az anyagokat keverjük össze, majd negyed órát pihentessük. Ha túl lágy tegyünk hozzá még lisztet, ha nem áll össze, pótoljunk hozzá vizet. A masszát fedjük le, hogy ne száradhasson ki.

A gyertyatartót úgy kezdjük el, hogy a masszából három, kb. szilva nagyságú gömböt veszünk ki, majd ebből kettőt hengerré formálunk a kezünkkel. Ezután összesodorjuk a két hengert, és a gyertya köré próbáljuk. Egy kicsit nagyobbra vesszük az átmérőjét, hogy kiégetés után is biztosan beleférjen a gyertya. A  harmadik gömböt kilapítjuk, ez lesz a gyertyatartó alja. Az összesodort hengert és az alapot kevés víz segítségével összeillesztjük.

Jelenleg van egy mini koszorúnk, amit kedvünkre díszíthetünk akár a gyurmából készített levelekkel vagy virágokkal. Emellett szúrhatunk rá szegfűszeget is, de kiégetés után meg is festhetjük akrilfestékkel.

Ha nem sürgős, akkor a kész gyertyatartót fűtőtesten is hagyhatjuk megszáradni, de ha szeretnénk, süssük ki 150 fokos sütőben, amíg kemény nem lesz.

Jó időtöltést kívánok!

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s