Aszalt gyümölcsös répatorta

A mai napon egy receptet hoztam nektek, gondoltam, ha már megsütöttem, meg is osztom veletek az elkészítési módját ennek az egyszerre egészséges, finom és egyszerű tortának.

Nálunk mindenki szereti, még a párom is, aki amúgy nem híve a reformkonyhának.

Ugorjunk is neki!


Aszalt gyümölcsös répatorta

Hozzávalók:
4 tojás
40 dkg sárgarépa
5 evőkanál méz
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 kiskanál szódabikarbóna
1,5 kiskanál fahéj
1 kiskanál őrölt szerecsendió
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
10 dkg mazsola
10 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt meggy
20 dkg durvára vágott dió

Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét, majd a sárgáját habosra keverjük a mézzel. Egy másik tálban a lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a fűszerekkel majd a mézzel elkevert tojássárgákhoz adjuk.
Végül a tojásfehérjét habbá verjük, és ezt is az előbbi keverékhez adjuk.
A sárgarépát a reszelő durva részén lereszeljük, a diót felvagdossuk, és egy kicsit serpenyőben megpirítjuk, az aszalt szilvát is apró darabokra vágjuk.
Amikor ezzel készen vagyunk, a répát, a diót és az aszalt gyümölcsöket a masszába keverjük.
A kivajazott tortaformát meghintjük egy kevés zsemlemorzsával, a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 70 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Az eredeti receptet a mindmegettén találtam.

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s