Hasznosítsd újra, akár kedves ajándék is lehet a befőttes üveg

Manapság nagyon szép befőttes üvegekbe csomagolják a különféle élelmiszereket. Miután mind egy cseppig elfogyott az üveg tartalma, általában a kukában, jobb esetben a szelektív hulladékgyűjtőben végzik.
Mi amolyan felhalmozók vagyunk, mindig megtartom az üvegeket, majd jó lesz még valamire alapon, illetve minden évben eltervezem, hogy majd készítek lekvárokat és zakuszkát, ami egy erdélyi, nagyon finom zöldségkrém, kenyérre kenve szoktuk fogyasztani. Természetesen ez mindig el is marad, időhiány és a konyhám kis alapterülete miatt.
Egyszer csak eszembe jutott, hogy teljesen új funkciót is adhatok ennek a tárgynak, így készült el a szárított naranccsal díszített mécsestartó.
Nagyon sok lehetőség rejlik ebben az ötletben, körbehorgolhatod, ragaszthatsz rá terményeket, szalvétatechnikával ráragaszthatsz egy neked tetsző szalvétát, vagy bármi, ami eszedbe jut.
A mécsestartónál egyetlen lényeges dolog az, hogy az üveg megfelelő méretű legyen, a szája pedig elég széles legyen ahhoz, hogy könnyedén bele tudd tenni a mécsest.
Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s