Csokis zabpelyhes keksz

Szeretem azokat a sütiket, amelyek egyszerűen elkészíthetők, ezen Csokis-zabpelyhes kekszfelül pedig még finomak és táplálóak is. Főleg azóta, amióta két kisgyermekem van, egyre inkább keresem az ilyen recepteket.
A mai bejegyzésemben is egy ilyenről olvashattok, szerintem isteni. Kísérletezni is lehet vele, nem feltétlenül kell csokisat készíteni, bátran próbálkozhattok más ízesítéssel is.
A receptet két éve párom édesanyjától kaptam, azóta már sok variációt kipróbáltam, és eddig mindegyik elnyerte a család tetszését.

A recept így szól:

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 12,5 dkg apró szemű zabpehely
  • 15 dkg liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • 15 dkg étcsoki

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília aromát.
A száraz hozzávalókat az étcsoki kivételével összekeverjük, majd az egészet összevegyítjük, az étcsokit is hozzáadjuk.

Jól formázható tésztát kapunk, melyből diónyi gömböket formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10- 15 perc alatt megsütjük. Melegen még puha, de kihűlés után megkeményedik egy picit.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!