Sajtos csirkemell fokhagymás paradicsommal és gombával

A tavaszi fáradtság elkerülése végett igyekszem odafigyelni arra,hogy könnyű és vitamindús ételek kerüljenek az asztalra. Ezért készítettem el hétvégén ezt a mediterrán ízvilágot idéző ételt. Persze ilyenkor még drága a paradicsom, de ehhez a recepthez csak két darabra van szükségünk belőle,így nem kerül olyan sokba. Az ízén pedig sokat dob az,hogy összesütjük fokhagymával. Bátran próbáljátok ki, nem fogtok csalódni az ízében!

A recept így szól:
3 nagyobb csirkemell
2 nagy paradicsom
25 dkg gomba
parenyica sajt
2 gerezd fokhagyma
salátakeverék
olívaolaj

bors
kakukkfű
bazsalikom
grillzöldség fűszerkeverék
Elkészítés:
Meghámozom a gombát, kevés olívaolajon és 1 evőkanál margarinon puhára párolom, fűszerezem borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, sóval. A csirkemellszeleteknek az egyik oldalát bevágom, mindkét oldalát bedörzsölöm grillzöldség fűszerkeverékkel. Lepirítom mindkét oldalát ugyanabban az olívás margarinban. Majd tepsibe kevés olívaolajat teszek, ráhelyezem a hússzeleteket. Ahol bevágtam a csirkemelleket, azokba a résekbe helyezek sajtot. 175 fokon előmelegített sütőben sütöm kb 15 percig. Amiben a gombánk és a húsunk pirult, abba az edénybe beleteszem a kis kockára vágott fokhagymát, majd hozzáadom a paradicsomcikkeket (1 paradicsomot 4 felé vágtam ) és 3 percig sütöm. A végén a salátakeveréket tányérra szedem, ráhelyezem a húst, a gombát és a paradicsomot.
Jó étvàgyat hozzà!

Advertisements

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s