Háromszög alakú kendő, salamon csomóval

wpid-20130223_084806-1.jpgAhogy ígértem, ma leírom nektek a kendő készítését. Nem kell megijedni, hamar bele lehet jönni a minta szaporításába, én nagyon élveztem a munkát, mert jól lehet vele haladni, és így gyorsan sikerélményt ad.

A kendőt az alsó csücskénél kezdjük, az alakja úgy fog kialakulni, hogy minden sorban szaporítjuk a mintát.

A kezdőcsomó elkészítése után négy kihúzott hurkot készítünk, majd a kezdőcsomóba visszaöltünk egy rövidpálcával, így egy rombuszt kapunk.

Ezt követően három hurkot készítünk, és a rombuszunk felső csomójába öltünk egy rövidpálcával. Újabb három hurkot készítünk, és a következő csomóba öltünk. Ezzel el is készült a kendőnk sarka.

Most egy fontos lépés következik mert így váltunk sort: újabb hurkot készítünk, és hozzákapcsoljuk az előző csomóhoz egy rövidpálcával, így visszakanyarodunk a sor végére (a következő sor elejére). Három hurkot készítünk, és az első hurokba öltünk rövidpálcával. Majd a már korábban is megszokott módon haladunk végig a soron: két hurok, és a második csomóba öltünk rövidpálcával. Az utolsó résznél pedig három hurkot készítünk, és az előző sor első csomójába hurkolunk, majd egy hurokkal visszatérünk a sor elejére. Így minden egyes sor szélesebbé válik.

Ezt folytatjuk mindaddig, míg a kendőnk el nem érte a kívánt hosszúságot és szélességet. Ezután készítsétek el a már ismertetett  lezáró sort, ezután pedig horgoljuk körbe a két oldalát, például kagylómintával, de mást is választhattok.

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s