Vasárnapi süti- Étcsokis szuflé

Aki szereti a csokit, annak muszáj kipróbálnia ezt az ínycsiklandó sütit, melyet a ropogós külső, és a puha, folyós belső közti ellentét tesz különlegessé. Ami még mellette szól, hogy rém egyszerű elkészíteni, akár előre is be lehet keverni, és még az én, ezer éves sütőmben is kitűnő lett, ahhoz képest, hogy már a fokozatokat sem lehet rajta állítani.

Úgy a legfinomabb, ha melegen tálaljuk, és fagyit adunk mellé.

A recept így szól:

  • 125g étcsokoládé (min. 70%- os)
  • 125 g vaj
  • 150 g cukor
  • 2  egész tojás és 2 tojássárgája
  • 50 g liszt
  • vaj a formák kikenéséhez

Ez az adag 4 darab 200 ml-es, vagy 6 darab 150 ml-es formához elegendő.

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és vajazd ki a szufléformákat. ( Ha az nincs, a muffin formákat.)

Tördeld bele a csokoládét egy lábosba, add hozzá a vajat, és gyöngyöző víz fölött olvaszd meg. Keverd jól össze, majd tedd félre egy kicsit hűlni.
Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral, és add hozzá az olvasztott csokit. Ezután szitáld bele a lisztet. A tésztát oszd el a formákban, és süsd 25 percig, ha nagyobb, 20 percig, ha kisebb a forma.

Akkor jó, ha megemelkedett, a közepe repedezett, de tapintásra puha.

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s